Sex knep som genererar fler följare på Twitter

Personalisering, interaktion och omvärldsbevakning gör ditt twitterflöde intressant.

Nyttan med Twitter växer för varje användare som läser dina inlägg och som väljer att bli din följare. Grundförutsättningen för det är självklart att ditt företag har något intressant att twittra om och att ni har en långsiktig plan för sociala medier. Men så finns ytterligare några knep som hjälper dig att få fler följare.

Anpassa din sida
Användarna på nätet vill veta vem de pratar med, så ha alltid ett foto på dig själv på din profil. Passa också på att personalisera ditt twitterflöde med en egen bakgrundsbild, -färg, etc.

Ge mer information
Gör det enkelt att få veta mer om dig. Ha alltid en länk till din blogg, LinkedIn-profil eller någon annan profil du ofta använder. Det är så du ger twitterflödet mer vikt och legitimitet.

Följ andra
Leta upp twittrare som du kan lita på samt även de som följer dessa. Sök efter dina nyckelord på Twitter Search och svara twittrare som twittrar om dina nyckelord och -fraser.

Svara på andras tweets
Interagera med twittrare du följer och de som följer ditt twitterflöde. Prata med dem. Twitter går ut på att kommunicera, så avstå från att posta pressmeddelanden eller annan envägskommunikation.

Retweeta
Att retweeta betyder att vidarebefordra ett inlägg på Twitter. Förvånansvärt många twittrare vet inte hur man använder taggen för detta – “RT”. Effekten låter inte vänta på sig – om du retweetar ett inlägg blir dess avsändare automatiskt positivt inställd till dig.

Använd hashtags
Inte bara aktuella teman diskuteras flitigt på Twitter. Hashtags används för att koppla ihop alla inlägg om ett och samma tema. Med andra ord bör du kolla andras tweets om temat du hade tänkt skriva om – innan du publicerar.

Kom också ihåg att avstå från taffliga försök att vara ungdomlig. Det enda som kan hända är tyvärr negativt, att du gör bort dig. Vill du ändå nå en yngre målgrupp, ta hjälp av någon som kan modern kommunikation för att se till att ditt företags frågor kommuniceras på rätt sätt.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s