På Twitter finns ingen ångerknapp

Häromdagen snubblade jag över rubriken igen. Den som säger att det inte finns någon ångerknapp på nätet. Metaforen kanske haltar en aning (var i webbläsaren skulle denna knapp finnas placerad?), men i sak stämmer den. Och med de sociala medierna har den vunnit i aktualitet.

En kollega till mig berättade om en fejd han varit med om på Twitter. Han hade i ett svagt ögonblick skrivit ett personligt påhopp på en av mikrobloggens mer kända deltagare.

Den påhoppade svarade med att ta en skärmdump av inlägget och lägga upp den på fotosajten Flickr. Resultatet: När man googlar på min kollegas namn, hamnar Flickr-länken bland de första sökresultaten.

Detta är förstås inte särskilt positivt för min kollegas personliga varumärke. Men det var han som tog första steget, den som ger sig in i leken får leken tåla.

Man bör vara medveten om konsekvenserna en viss handling på nätet kan få. Oavsett när det gäller nätdejting, bilder som läggs upp, felaktiga pressreleaser eller personliga vendettor på Twitter.

Tänk efter före när du publicerar något på internet.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s