Recension: Contentboken

Contentboken lanserades i samband med Almedalsveckan 2015. Bakom den ligger kommunikationsbyrån Appelberg.

IMG_2781[1]

Formen: Riktigt snyggt och behändigt format, samtidigt som det sticker ut lite. Omslaget är enkelt och koncist – jag hade nog velat ha en underrubrik här. Pappret känns lyxigt, och boken i sin helhet lagom tjock. Fina illustrationer i början av varje kapitel. Bokformatet är onekligen ett intressant knep (samtidigt också lite riskfyllt i och med att trender kommer och går).

IMG_2782[1]

Upplägget: Åtta kapitel (webbplats, blogg, sociala medier, podcast, kundtidning, film, nyhetsbrev och PR), vardera kapitel är sex sidor långt. Jag tycker att blogg och podd tillhör kategorin “sociala medier” så visst hade Appelberg kunna skriva om dessa i ett och samma kapitel. Varje kapitel avslutas med ett citat på engelska. Upphovsmannens namn nämns också, men inte vem upphovsmannen är.

IMG_2783[1]

Innehållet: Pedagogiska, lagom långa och personliga texter som bjuder på de vanligaste argumenten för ett visst medium eller kanal. Texterna får tyngd tack vare checklistor och statistik från undersökningar. Ett extra plus för ordlistan i slutet av boken!

Sammanfattning: Nyttig – och gratis (!) – läsning för marknadschefen som inte riktigt vet hur hen ska komma igång med content marketing. Vill du ha en snabbkoll på hur du ska göra för att börja podda, starta ett nyhetsbrev eller publicera en kundtidning så är Contentboken definitivt något för dig.

Disclaimer: Jag var anställd på Appelberg mellan 2006 och 2013, men sedan dess har jag ingen affärsmässig kontakt med företaget.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s