Sluta titta på andra när du ska göra om din webbplats

Står ditt företag inför en omgörning av sin webbplats? Och brukar ni inleda processen med att besöka andra webbplatser inom branschen? Låt bli!

Strunta i benchmarking är att många företag inte följer de mest grundläggande reglerna för god webbdesign. Alltför många webbplatser röriga och tråkiga, samtidigt som de vilseleder besökarna och inte konverterar besökarna.

Tre måsten för en lyckad hemsida:

1. Tydlig tjänstesida
De första 50 orden på webbplatsen ska informera om vad företaget gör. Vilken är tjänsten eller produkten? Sidan svarar genast på frågan “Var är jag?”. Besökaren letar inte utan hittar utan att behöva anstränga sig.

2. Överskådlig navigering
Navigeringen är tydlig och korrekt och varje sida informerar om vad som finns på länkade sidor. Säger en rubrik ”tjänster” så är företagets samtliga tjänster listade under rubriken, svårare än så är det egentligen inte.

3. Aktivera besökaren
Uppmana till att läsa mer, kontakta företaget, ladda ner fritt innehåll, blogga om webbplats, rekommendera andra … En webbplats skiljer sig inte från annan marknadsföring, så ge besökaren möjlighet att agera.

Fem knep för att öka konverteringen på din sajt
Just omvandling av online-trafiken är och har alltid varit ett hett ämne. Varje affärsinriktad webbplats bör ha som mål att konvertera besökaren, det vill säga aktivera den till att utföra en handling. För att öka konverteringen, brukar experter på webbstrategi hänvisa till fem grundläggande principer:

1. Lova bara det du kan hålla
2. Slimma laddningstiden
3. Optimera dina formulär
4. Satsa på webb-tv
5. Optimera för rätt nyckelord.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s